Mituri si fapte dovedite despre impotenta

Va confruntati cu dificultatea de a avea o erectie? Aveti probleme ce tin de intimitatea cu partenera dumneavoastra? Daca va aflati in aceasta situatie, inseamna suferiti de disfunctii erectile sau impotenta. Este o afectiune cauzata de anumite tulburari fizice, cum ar fi diabetul sau presiunea arteriala scazuta. Poate fi cauzata si de stres sau traume. Exista inca o multime de lucruri care trebuie elucidate in legatura cu aceasta problema, dar pentru a va ajuta sa va faceti o imagine mai clara asupra ceea ce face impotenta barbatilor, iata o serie de mituri si fapte dovedite in legatura cu impotenta.
Mit: aparitia disfunctiilor erectile este inevitabila pe masura ce inaintez in varsta.
Nu neaparat. Desi nivelul de stimulare sexuala la barbati se schimba de-a lungul anilor pe masura ce inainteaza in varsta, acest lucru nu inseamna ca sunt considerati impotenti din punct de vedere medical. Barbatii mai in varsta au nevoie de un timp mai indelungat pentru a se excita sau pot avea nevoie de mai multa stimulare fizica. De asemenea, prezinta riscuri mai mari de a avea probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiune sau diabet, care pot contribui la aparitia disfunctiei erectile.

Fapt dovedit: fumatul cauzeaza impotenta.
Din nefericire, acesta nu este un mit. Cercetarile din domeniul medical au dovedit ca fumatul intr-adevar cauzeaza impotenta prin scaderea fluxului de sange catre penis. Nicotina, substanta chimica care provoaca dependenta de fumat, restrictioneaza curgerea sangelui spre penis prin blocarea arterelor-cheie. Pe langa infundarea arterelor, nicotina afecteaza si sistemul de valve care stocheaza sange in penis.

Mit: daca medicamentele luate cu reteta nu ma ajuta sa scap de impotenta, atunci nu mai este nimic de facut.
Nu neaparat. Exista si alte metode disponibile acum pe piata care va pot ajuta in tratarea impotentei. Acestea sunt sigure si eficiente, dar ar trebui recomandate / administrate de doctori atestati. In zilele noastre, o metoda raspandita de tratare a impotentei sunt injectiile pentru impotenta.

Mit: barbatii tineri nu sufera de impotenta.
Aceasta afirmatie este complet falsa. De fapt, se spune ca unul din 10 barbati de peste 21 de ani se confrunta cu disfunctii erectile. Cauzele aparitiei acestor cazuri tin in general de sanatatea mentala a pacientului si nu de bunastarea sa fizica.

Mit: Partenera mea ma va parasi odata ce devin impotent.
Desi disfunctiile erectile pot avea un efect negativ asupra cuplurilor, exista multe tratamente care la ora actuala pot remedia situatia. Statisticile arata ca acele cupluri care s-au supus unor astfel de tratamente au resimtit o imbunatatire considerabila a calitatii relatiei lor.

Din cauza considerentelor psihologice, barbatii nu recunosc ca sufera de impotenta. Apoi, influenta societatii, care inca crede in mituri, sunt convinsi sa sufere in tacere. In ceea ce le priveste pe femeile cu disfunctii sexuale, acestea nu merg la consult mai mult de 5-6 pe an! Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca ele mimeaza placerea sexuala si ignora cu desavarsire problemele adevarate.