Medicamente care cauzeaza impotenta

Mai mult de jumatate dintre cazurile de impotenta se datoreaza problemelor psihologice. Stresul, anxietatea si depresiile pot determina pierderea interesului in sex si pot eventual declansa episoade de impotenta.
Cauzele psihologice ale impotentei apar de obicei ca rezultat direct al unui anumit eveniment producator de anxietate, cum ar fi, de exemplu, un infarct recent, teama de a contracta o boala cu transmitere sexuala, pierderea partenerului sexual dupa o lunga perioada impreuna, depresie, suprasolicitare la locul de munca, oboseala, griji in legatura cu afacerea s.a. In aceste circumstante, consilierea, incurajarile si revizuirea tehnicilor si asteptarilor sexuale pot fi de ajutor.
Cel mai important lucru este sa nu asumati ca un singur episod de impotenta inseamna ca aveti o problema permanenta sau ca ar trebui sa va asteptati sa se intample din nou in timpul urmatorului contact sexual. Din cauza faptului ca procesele cognitive sunt atat de importante in erectie, o astfel de prezumptie negativa poate, in unele cazuri, sa declanseze intreaga problema. Cel mai bun lucru pe care il puteti face in cazul in care ati experimentat un episod de impotenta este sa uitati ca s-a intamplat si sa va asteptati sa aveti parte de o experienta plina de succes data viitoare. Un asemenea episod nu este un comentariu durabil asupra virilitatii si masculinitatii unui barbat.
De asemenea, este important sa tineti minte ca nu toate crizele de impotenta au origini psihologice. Problemele fizice stau la baza unui numar mare de cazuri. Acestea includ diabetul si bolile vasculare (cele mai intalnite cauze), operatiile ale glandei prostatice din cauza cancerului sau orice alta operatie abdominala majora in timpul careia rezerva de sange a suferit modificari sau nervii din zona au fost lezati.
Impotenta poate fi asociata si cu leziunile la nivelul nervilor cauzate de scleroza multipla sau de infarct, tulburarile hormonale, infectii la prostata, fumat, alcool sau abuzul de medicamente. Alte cauze posibile sunt anormalitati structurale ale penisului si problemele circulatorii, care pot impiedica fluxul sangelui catre penis.
In trecut, se considera ca toate cauzele sunt psihologice, dar pe masura ce testele de diagnosticare au fost perfectionate, afectiuni fizice, cum ar fi leziuni la nivelul nervilor, blocaje arteriale sau tesut fibros in penis, au fost identificate ca fiind adevaratele surse. Uneori, impotenta poate fi efectul secundar al anumitor medicamente. Peste 200 de medicamente sunt cunoscute ca fiind cauze ale instalarii impotentei. Acestea includ antidepresive, tranchilizante, pastile de dormit si narcotice.
Unele tratamente folosite pentru a controla hipertensiunea arteriala impiedica functia erectila. Dar cum poate o persoana care sufera de hipertensiune sa renunte la medicamente? Cand opreste tratamentul se supune riscului de a face infarct. Daca isi schimba tratamentul, cine ii poate spune daca cel nou ii va produce impotenta? De unde poti sti ca al doilea medicament nu este la fel de daunator ca primul? Acesta este dilema celor ce folosesc pastilele.

Medicamentatia este sus pe lista lucrurilor care provoaca impotenta. In afara de antibiotice, aproape orice medicament pot lasa un barbat impotent.